SAVE THE DATE -Studieavond UA – Bestuurdersaansprakelijkheid bij (dreigende) insolventie

Naar goede gewoonte organiseren de masterstudenten van de grondige studie insolventierecht aan de Universiteit Antwerpen opnieuw een studieavond, onder begeleiding van prof. dr. Stijn De Dier en prof. dr. Melissa Vanmeenen.

Het thema van de (reeds) veertiende van deze studieavond is opnieuw bijzonder actueel: “Dreigende insolventie: bestuurders, wees op uw hoede“.

In de context van insolventie tonen de regels over bestuurdersaansprakelijkheid hun werkelijke belang. Daarbuiten is het voor een schuldeiser doorgaans eenvoudiger om de onderneming-wederpartij rechtstreeks aan te spreken, of laat de persoon die controle heeft over de vennootschap (of daarmee nauw verbonden is) wel eens na om de (interne) aansprakelijkheid af te dwingen. Een bestuursfout die geen aanleiding geeft tot financiële moeilijkheden (of die daaraan minstens niet voorafgaat) blijft daarom wel eens zonder gevolg. Het is pas wanneer de onderneming insolvabel wordt, dat de individuele bestuurder in het vizier komt.

De studenten tonen u graag hun inzichten in deze materie.

De studieavond gaat door op woensdag 18 mei 2022 om 19 u, en dit hybride (zowel fysiek aan de UA als virtueel). Deelname is gratis en iedereen is welkom. Meer informatie volgt.

3 thoughts on “SAVE THE DATE -Studieavond UA – Bestuurdersaansprakelijkheid bij (dreigende) insolventie”

Leave a comment