Aanbevolen (zomer)lectuur

De zomerperiode is het ideale moment om nieuwe inzichten op te doen. Recent zijn twee boeken verschenen die daartoe zeker de nodige inspiratie leveren. Het eerste boek is van de hand van professor Pistor (Columbia University) en is getiteld The Code of Capital How the Law Creates Wealth and Inequality. Het tweede boek is de monumentale studie van professor Cornelis (VUB) gewijd aan de openbare orde.

Wat beide boeken interessant maakt, is dat ze, elk vanuit een eigen invalshoek, de rol en verantwoordelijkheid van de jurist in het maatschappelijk leven centraal stellen. Aldus stellen zij elke jurist voor een moeilijke maar noodzakelijke keuze: met oogkleppen op voortdoen of (maatschappelijke) verantwoordelijkheid opnemen. Lectuur van deze boeken, aan het zwembad of waar dan ook, is ten zeerste aanbevolen.

Author: Arie Van Hoe

Arie Van Hoe, Head of Legal VBO-FEB, voluntary scientific collaborator (University of Antwerp)

2 thoughts on “Aanbevolen (zomer)lectuur”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: