Oproep Prijs TRV-RPS

De jaarlijkse TRV-RPS-prijs beloont het beste eindwerk over vennootschapsrecht, financieel recht of vennootschapsbelastingrecht. Het eindwerk dient voor publicatie in aanmerking te komen, en moet zijn tot stand gekomen in het kader van een (aanvullende) opleiding tot meester in de rechten aan een Belgische universiteit of georganiseerd in samenwerking met een Belgische universiteit.

De prijs bestaat uit € 1.500 en publicatie van een herwerkte versie van het eindwerk in het TRV-RPS.

Kandidaten worden met een korte motivatie voorgedragen door hun promotor op ten laatste 30.11.2021 – jasper.vaneetvelde [@] kuleuven.be

De TRV-RPS-prijs wordt in maart 2022 uitgereikt.

Vorige winnaars van deze prijs resulteerden telkens in interessante en actuele bijdragen in TRV-RPS. Enkele winnaars van de laatste jaren: 

  • Louise Van Marcke – Shareholder engagement (SRDII): zin en onzin. Aandeelhoudersbetrokkenheid als regelgevend antwoord op short-termism (in afwachting van publicatie) 
  • Viktor Verheyden – When shareholders use their rights to convene meetings and to submit proposals : a comparative and empirical analysis of activism in four EU Member States (gepubliceerd in 2020)
  • Charlotte De Grauwe – Het ‘loyaliteitsstemrecht’ en de bescherming van de minderheidsaandeelhouder(s) : wat kan België leren van het Franse, Italiaanse en Nederlandse voorbeeld ? (gepubliceerd in 2019) 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: