Rumoer rond het stil faillissement

Opiniestuk Frederik De Leo in Trends

Frederik De Leo (doctoraatsbursaal, Instituut voor Handels- en Insolventierecht, KU Leuven en vaste auteur bij Corporate Finance Lab), schreef vandaag in Trends een opiniestuk over De stille dood van het stil faillissement. Een kerngedachte hierin:

“Op lange termijn geloof ik echter wel in een minder stille variant van een “stille” faillissementsprocedure, waarbij ieders belangen adequaat beschermd worden. De juiste balans tussen stilte en publiciteit moet evenwel nog gevonden worden. Bepaalde vormen van publiciteit tijdens een faillissementsprocedure zijn inderdaad nefast voor de waarde van de onderneming. Een te stille faillissementsprocedure is dan weer een ideale doofpot voor opportunistische aandeelhouders en verbonden partijen.”

Aanleiding is de intrekking van de bepalingen rond het stil faillissement uit het ontwerp van nieuwe insolventiewetgeving die gisteren in de pers werd aangekondigd.

 

One thought on “Rumoer rond het stil faillissement”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: