Seminarie over Coase, Buchanan en Becker

Zaterdag 27 april 2019 organiseert het Instituut voor Filosofische en Sociaal-wetenschappelijke Educatie (Ifese) een seminarie over Law and Economics. Tijdens dit seminarie kunnen de deelnemers teksten van de hand van Ronald Coase, James Buchanan en Gary Becker bediscussiëren onder begeleiding van em. prof. dr. Boudewijn Bouckaert. De activiteit zal plaatsvinden in Antwerpen.

Teksten

Begeleider

Em. prof. dr. Boudewijn Bouckaert studeerde rechten en filosofie aan de Universiteit Gent. Hij ontwikkelde aan de rechtsfaculteit van de UGent de discipline van de rechtseconomie waaruit de European Master in Law and Economics groeide. In zijn carrière was hij decaan van de rechtsfaculteit, zetelde hij in de raad van bestuur van de universiteit, gaf hij gastcolleges o.a. aan Harvard en het Institute for Humane Studies, en was hij uitgever van de Encyclopedia of Law and Economics.

Meer informatie

Meer informatie over dit seminarie kan u terugvinden op de website of de facebookpagina van Ifese. Inschrijven is verplicht.

Author: Jitte Akkermans

Jitte Akkermans heeft een master rechten van de Universiteit Antwerpen (2013) en een bachelor economische wetenschappen van de KU Leuven (2015). In zijn doctoraatsonderzoek aan de rechtenfaculteit van de KU Leuven maakt hij een rechtsvergelijkende analyse van constitutionele standaarden van het Bundesverfassungsgericht en het Hof van Justitie met betrekking tot de rechterlijke controle van insolventieprikkel-dempende mechanismes bij banken en overheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: