De tocht is moeilijk, de gids ervaren: wegwijs in het ondernemingsrecht

Oude(re) lezers van deze blog herkennen misschien nog de slogan waarmee Jean-Luc Dehaene zich in 1995 succesvol aan de kiezer presenteerde. Met dezelfde slogan kan de (ondertussen reeds) 11de editie van Ondernemingsrecht in hoofdlijnen aangekondigd worden. Het ondernemingsrecht heeft de voorbije jaren fundamentele veranderingen ondergaan: de onderneming heeft de koopman vervangen, een nieuw vennootschapsrecht heeft het licht gezien, het insolventierecht is grondig hervormd, B2B-relaties zijn niet meer wat ze geweest zijn, et j’en passe.

Om al deze wijzigingen op overzichtelijke wijze te kaderen, zijn ervaren gidsen nodig. De professoren Dirix (KUL), Steennot (UGent) en Vanhees (UGent en UA) beantwoorden bij uitstek aan dit criterium. Samen maken zij het nieuwe ondernemingsrecht overzichtelijk en toegankelijk voor de lezer. Het boek beoogt een “veilig kompas” te zijn voor de materie. Deze ambitie wordt ruimschoots ingelost en het boek verdient dan ook ruimere verspreiding.

Author: Arie Van Hoe

Arie Van Hoe, Head of Legal VBO-FEB, voluntary scientific collaborator (University of Antwerp)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: